Catinaccio  /  Rosengarten.  D. 7 Juli 2003

Dolomitterne Italien.

 

I vor sommerferie 2003 havde vi 2 vandreture i området omkring Catinaccio. Den første tur startede nedefra, d.v.s lige så langt vi kunne køre i bil, hvilket var til ca. 1500 meters højde og op til Refugiet Gardeccia i 1948 meter. Det var en op- og nedtur på godt 3 timer. Det passede med hvad vi denne dag havde tid til og var den første vandredag i ferien. Vi fandt dog ud af at en lille turistbus havde lov til at køre hele vejen op til Refugiet, og et par dage senere tog vi denne, for at starte her, og komme endnu højere op i massivet Catinaccio el. Rosengarten som det også hedder.

 

Det skulle blive en tur ud over det sædvanlige. Allerede da vi blev sat af bussen kunne vi skimte det næste Rifugie på en klippehylde 300 meter højere.

 Et fantastisk syn og en meget farbar vej derop. 45 min for denne tur, og uden pause videre mod mod Rif. Principe som lå yderligere 350 m højere.

       

      Rif. Vajolet                                                                           Rif. Principe

Her gjorde vi et kort ophold, fik lidt at drikke, fik fyldt flasken og fortsatte videre. På kortet havde vi udset en lille sø ”Antermoia”, som var vores mål for at spise madpakken.

Undervejs blev vi lidt afledt af andre vandrere som gik langs en bjergryg, som tilsyneladende ledte mod et af de højeste punkter i området. Vi ledte efter en rute på kortet, men den var ikke afmærket.

                          

Stien så fornuftig ud, så vi bestemte os for at gøre forsøget. Der skulle klatres lidt, men med Lotte foran (hun er lidt mere modig end jeg) fandt vi udenom de sidste udspring og frem til ”Scalieret”.

 

                          

          Madpakke                                                     Så smukt det gør ondt i øjnene

 

I 2891 m højde, med den smukkeste udsigt man kan tænke sig, fuldstændig vindstille og med solen bagende ned spiste vi vor madpakken.  360° rundt var der bjergtoppe. Et ubeskriveligt syn, som godt kan give et sug i maven.

 

                           Havde fået øje på madpakken

 

 

                    

                                              Nedstigningen påbegyndes fra Scalieret. 2891 meter

 

                                    

 

                          En rigtig god dag. Varighed på hele turen - godt 7 timer.

                    Den er go’ nok. Det var deroppe!