Col Rodella, Canazei,  2485 m

Dagbogen kommer her på siden

 

 

 

 

Tirsdag d. 24. juli  2007

Vejrudsigten havde ikke været for god, og planerne om at Alice & Frank (som ferierede ca 80 km syd for Canazei) skulle komme forbi til en fælles cykeltur, blev udskudt til mere stabile vejrforhold.  Vejret klarede dog lidt op hen ad formiddagen, så vi besluttede at vandre op til ”Col Rodella”.  Col Rodella er en af de markante toppe i området, og i vintersæssonen kendes den nok bedst ved, at det er hertil man kommer, når man tager gondolen fra Campitello.

 

Vi pakkede tasken med lidt ekstra vindtæt tøj og begav os ud på stien med no. ”530”. Den starter umiddelbart ved siden af lejligheden, hvor højden er 1465 m. Den startede temmeligt stejl, hvilket vi fandt ud af fortsatte helt til toppen,

Nøjagtig 2 timer senere stod vi I 2485 m højde. 1020 højdemeter, det var en hård tur. Det første stykke, hvor vi stadig gik I skov, var det ingen problem at holde varmen, men så snart vi nåede ud over trægrænsen i det åbne, var der godt bid i vinden. Et kvarter før vi nåede helt op begyndte det at hagle og regne, og haglene slog hårdt mod de bare ben. Men opklaringen kom heldigvis hurtig igen. På det sidste meget åbne stykke blæste det pænt, og vi krøb i læ ved restaurationen for at spise madpakken.

Under vejs op havde vi ikke mødt et eneste menneske, men på toppen, spyttede liften, som kommer fra Campetillo, mennesker ud i en lind strøm, så lige på og omkring toppen var der mange mennesker. Vi besluttede at tage "Lupo Bianco", en skov-ski-piste, ned mod Canazei og så evt. tage bussen det sidste stykke.

Efter ca. én time var vi meget tæt på vores mål. "Bivio Pordoi" hvor vi kunne få bussen ned det sidste stykke. Vi kunne faktisk se den lille restauration, da torden og regn pludselig væltede ned over os. Det var meget voldsomt og vi krøb lidt i ly ved nogle bygninger i skovkanten. Under et lille ophold i regnen sprintede vi afsted det sidste stykke.

Aften fint vejr, men køligt 12 gr.