3 dage i Harzen med Ikast AM-cykelmotion. 2003

                                                                       

Torsdag d. 22. maj var der afgang mod Harzen. I alt 20 mand havde sluttet op om turen og havde set frem til denne dag. .

10 cykler blev pakket i kassevognen og resten fordelt i/på 5 biler. Afgang kl. 18.00 og ca. 600 km og 6 timer senere ankom vi til bestemmelsesstedet Sct. Andreasberg. Vi kunne mærke vi det sidste stykke kørte meget opad, men tågen var her, i 630 meters højde, så tæt at selv Poul Eriks GPS havde svært ved at lokalisere sig. Men alle kom godt frem til pension Hanneli, hvor vi skulle bo og efter at have smagt det gode tyske øl, på hovedet i seng, med et ønske om godt vejr med i aftenbønnen.

Fredag morgen kunne vi konstatere at vore bønner måske ikke var modtaget. I hvert fald havde de ikke virket endnu. En lidt tyk tåge, lidt regn men også noget der lignede lidt opklaring bølgede forbi vinduerne på skift. Nå – vi havde alle tøj med til selv det værste uvejr, og med Jens i følgebilen rundt på turen kunne det jo ikke være et problem.

Efter det velforsynede morgenbord fik vi samlet cyklerne og pakket alle ekstra fornødenheder til dagen og af sted på de planlagte 85 km. Med det samme mærkede vi det kuperede terræn og efter ca. 2 km den første længere nedkørsel. Over 4-5 km gik det godt et par hundrede meter ned for igen over ca. 3 km at stige de samme 200 meter. Jo – vi var kommet i ”de små bjerge”.

Efter ca. 24 kuperede km stod vi ved foden af Brocken, også kendt som Bloksbjerg. Dette er områdets højeste punkt og turen derop den skrappeste stigning i området. I hele Harzen er vejkvaliteten høj - på nær Bloksbjerg. Her er den til gengæld chokerende elendig. Biler er normalt forment adgang så måske synes man ikke det er nødvendigt at udbedre, men mange cyklister tager turen, og det er faktisk lige før den nogen steder er livsfarlig.

Tåge på Brocken

På turen op blev der kørt godt til. 762 m stiger den over 13,2 km og ender i 1142 m. Gennemsnitsstigningen er 5% men visse steder over 10%. Distancen blev for de hurtigste tilbagelagt på ca. 33 min. Oppe er det gamle radiotårn ombygget til restauration og da det var ca. 8-9° udenfor, blæsende og så tåget man kun kunne se få meter, var det hurtigt ind i varmen, få det våde tøj at og bestille en kop kaffe og lidt spiseligt. Den efterfølgende tur ned var ingen oplevelse og i slalom mellem de mange vandrere og huller i vejen, lykkedes det endda Bent Åge at indkassere et ”drag” af en paraply, da han åbenbart kom for tæt på en ældre dame.

 

 

 

 

Senere fandt vi ud af at vejen måske havde været under reparation nogle steder. Cykler og tøj var i hvert fald fulde af asfalt-pletter, som det efter hjemturen tog flere timer at fjerne.

Nede igen startede opklaringen, solen fik lidt magt og resten af turen forløb helt planmæssigt og i tørvejr. I alt blev det til 89,6 km, 1770 højdemeter og en tur der i alt varede 5 timer og 21 min. Fin begyndelse.

Da det endnu kun var midt eftermiddag, var der plads til (efter et hurtigt bad og omklædning) en tur til Goslar. En herlig gammel tysk by, hvor den største attraktion mærkeligt nok var den første fortovsrestauration, som serverede kolde øl og hurtige kulhydrater i form af ”Nacos” og andre specialiteter.

Efter en mindre rundtur i byen gik det herefter igen hjem til ”Hanneli” i Sct Andreasberg, hvor aperitiffen blev nydt på terrassen til værelse nr. 3, og aftensmaden i form af Wienersnitsler blev serveret kl. 20.00.

Lidt mere koldt tysk øl og i seng.

2. dagens plan var ca. 190 km. Alle var meget opsatte og allerede inden morgenmaden kl. 08.00 blev der pudset lystigt på de snavsede cykler fra i går. Torben havde planlagt en rute som ikke nødvendigvis kørte ind i de allerværste stigninger, men ville føre os bl.a. til Harzgerode efter ca. 100 km, hvor frokosten var planlagt. Inden da havde vi alligevel haft et par ”rimelige” opkørsler og frokosten (pasta) foran det gamle slot i byen bekom os vel.

Ca. ½ time efter frokosten (stadig med pastaen rumlende i maven) kom dagens længste og værste opstigning. En 13 km opkørsel som nok for de fleste gik rimeligt da vi valgte at køre samlet i gruppe næsten helt op. Efter lidt ”omkørsel” vendte vi alle tilbage til Sct Andreasberg som vi jo vidste lå ”oppe” i 630 meters højde. Men til alles positive overraskelse var de sidste 5 km dog en nedkørsel, hvor der for nogle gik ”cykelløb” i det.

182,6 km blev det til. 2420 højdemeter og inkl. frokosten var vi væk i 9 timer og 34 min. En rigtig god dag, hvor temperaturen i solen sneg sig op på hele 31°, som også gav røde næser og arme.

Kokken/værten serverede denne aften en (tynd) bouillon og efterfølgende ”grill-spyd” m/stærk chili, og vi blev næsten mætte.

Det var jo sidste aften, så lidt mere tysk øl og hårdt presset af værten også en ”Feuerstein” og måske en ”Swartzbeer”  -  og så i seng efter en lang dag.

Søndag gik starten ½ time tidligere end ellers. Vejret så igen lovende ud, og planen var ca. 60 km hvoraf de sidste 20 var én lang stigning. Vi kørte nord ud af byen, hvilket vil sige de første 4 km stiger ca. 200 meter, herefter var det en dejlig lang nedkørsel, med fin vejbelægning og flere nåede her over 80 km/timen. Herefter en rundtur i meget smukt område med sø og skov for at ende i Herzberg, hvor opkørslen starter. Halvvejs op kørte alle samlet, herefter blev stigningen lidt mere hektisk og der kom lidt spredning i feltet.

Alle vidste, at den sidste km var en 18% stigning, men de fleste havde endnu ikke prøvet, hvad det ville sige. Alle fandt dog ud af det, og flere sled endda lidt på klamperne de sidste meter.  En fin afslutning på en dag der blev til 825 højdemeter fordelt på 59,5 km. Vejrmæssigt var vi igen heldige. Flere steder var vejen våd efter regn, men direkte regnvejr undgik vi stort set.

Herfra var der kun et par hundrede meter hjem, hvor cyklerne hurtigt blev pakket til hjemturen. Værelserne havde vi fået lov at beholde til efter badet, og så var der kun frokosten tilbage, inden den gik hjemover. Den afsluttende menu var champignonsuppe og en slags Gullasch, som faldt så meget i smag at værten til sidst bar gryderne ind midt på gulvet.

Herefter var der så de 6 timer hjem til Danmark igen, kun med holdt v/grænsen for almindelig optankning!!

Alt i alt – 3 rigtig gode hvor vi tilsammen var af sted på cyklen i 17 timer 38 minutter, kørte 331,7 km over 5015 højdemeter. Trætte ben og vel også et godt aftryk af sadlen deromme………!

 

De 3 dages ture (Polar-højdekurver) så ud som følger:

1. dag - 23. Maj 2003.

Kurvens længde svarer til 2 timer 43 min.

Udgangspunkt 630 m højde (Sct. Andreasberg).

Ankomst til Brocken (1142 m) ca. kl.12,36 og pause til kl. 12,14

Dagens lavste punkt er 6 Km eft. start. 398 moh.

I alt højdemeter 1770 m., over 89,6 Km.

 

 

 

 

 

 

 

 

2. dag - 24. Maj 2003.

Kurvens længde svarer til 9 timer 34 min.

Udgangspunkt 630 m højde. (Sct. Andreasberg)

Frokost fra ca. kl. 14,00 til 15,10.

Dagens laveste punkt 50 min eft frokost – 150 moh.

Dagens højeste punkt er 4 Km før slut ca. 820 moh.

I alt højdemeter 2420 m., over 182,6 Km

3 dag - 25. Maj 2003.

Kurvens længde svarer til 2 timer 43 min.

Udgangspunkt 630 m højde. (Sct. Andreasberg)

Dagens laveste punkt eft. 38 Km – 195 moh.

Dagens højeste punkt er 4,4 Km eft. start ca. 820 moh.

Turens højeste hastighed målt under nedkørsel herfra - + 83 Km/t

I alt højdemeter 2420 m., over 182,6 Km.

Lidt flere billeder fra turen. !!

Billedtext med cursoren over billedet. !

Der pakkes.  Forventningsfulde

Er du i form ???  Gør de det nu ordentligt ?

Klargøring til første tur  Ska' vi så komme afsted

Lidt vådt. !  Ved foden af "Brocken"

Hvem kommer ud af tågen  

Sjovt er det jo alligevel.  Caffeteriet på toppen af Brocken

Jo - der er hekse på Bloksbjerg  Cyklerne vaskes

Goslar  Frokost i Goslar

Kolde øl....  ...og Nacos i Goslar

Goslar  Goslar

Goslar  Energidrik

Rodel-bahn. Udsigt fra Hotellet  Aperitif på terrassen

På terrassen til værelse "nr 3"  Bordpynt

 

Dagens rute studeres  Gad vide om det er sundt det her... ????

..jeg har set de andre gør såddan !!  

  

 

 Følgebil.

 Jens bag rattet

..selv proff'erne gør det engagn imellem. !  Pause

Hyggeligt spisested i Harzgerode.  Siesta i skyggen

Venter på maden  

Trætte cykleben.  Så i den stork der stod såddan her ???

 

Så er der staldet op.  Højdekurver og pulsure. ?!?

..rundt om hjørnet så får du den lige i hovedet.!  Vinderen af "dagens etape"

Peter - første over de 18%  ..og Alvin lige bagefter

...så kommer de...  Lars i de små gear

..river cyklen fra side til side..  Poul Erik oppe at stå

Bjarne  Lars

"Kris" var den første..........der gik....  Hauge

Hvad er hurtigst ? gå el. cykle. ??  Lotte

Henrik ....det var hurtigst at cykle. !  Tonny

Ole. Cyklen var helt ny - og slet ikke kørt til !!  Gert. Stejlere end politiet tillader

Heppekoret.!  Hva' fa'en - er det ikke en snegl ?

Torben  Jeg kender en der sælger billige klamper. !

18% - besejret  Ove. Han er glad for den 3. klinger

Jovist gik det opad. !!  Pakker til hjemturen

Pension Hanneli  Pension Hanneli, Sct Andreasberg, Harzen

Hjemad.!