En sommerdag i snevejr.                  

(Billedteksten kommer frem når du fører curseren over billedet)

D. 4. juli 2003                                  Rifugie Fianconi i 2625 m højde

                                   

Der var kraftig regnvejr og køligt da vi stod op om morgenen. Skyerne hang lavt og vi kom først fra hotellet ved 11,00 tiden.  Temperaturen i Canazei var 10 grader, og vi kunne jo godt regne ud at vi ikke skulle meget højere op for at finde temperaturer i nærheden af frysepunktetBjerget set fra parkeringspladsen - sne deroppe.

 

 

Vi besluttede at tage bilen op til Fedaia-passet (som vi havde cyklet over i går) og spadsere en tur langs søen. Vi forventede ikke den store sigtbarhed, men vejret skifter hurtigt I bjergene.

 

Canazei ligger I 1465 m højde og Fedaia-passet/søen i 2056 m højde og helt ind under Mamolada, områdets højeste bjerg, som når op i 3342 meter. Fra parkeringspladsen ved søen kunne vi se at det et stykke oppe ad bjergsiden sneede og vi ændrede hurtigt vore planer til at komme en tur op i snevejret. På vort kort kunne vi samtidigt se at der i ca. 2600 m højde skulle være et rifugie, som vi ville prøve at nå.

Begyndelsestemperaturen var ca. 7 grader og allerede efter 200 højdemetre ( i 2250 moh) slog regnen over i sne. Her i 2250 meters højde

 

Her lå der ca. 2 cm. Senere begyndte det at sne mere og til sidst gik vi i ca. 15 cm. Sne

 

 

En speciel oplevelse d. 4. juli at bygge snemand.

Normalt er vandreturene meget godt afmærkede, men det blev lidt svært at følge den nøjagtige rute

 

                  Ranunkler i sneen

Ganske vist var afmærkningen på rute 606 som vi fulgte, flere steder lavet på de lodrette klippevæge (som det ses på billedet), men snart fik naturen en form som gjorde vi kunne ane hvilken vej vi skulle. Der bygges snemandEn rigtig sommer-snemand

 

------

 

 

 

 

 

 

 

Ca. 1 time 40 minutter efter vor start stod vi ved Rifugie Pian dei Fiacconi. Beklædningen havde været regntøj, hvilket betød vi var komplet gemmemblødte indefra af sved, men indendørs fik vi tøjet af og forsøgte tørre det lidt mens vi nød en stor fadøl og en panini.

Udsigten op på Marmolada fra Rif Fiacconi 2625 moh

Indimellem skyerne var der pletvis opklaring som blottede det flotte bjerglandskab, med udsigt over søen og de andre toppe i området.

 

Under vort ophold her oplevede vi et redningsmandskab gøre sig klar til at undsætte indesneede vanderer I et endnu højere beliggende rifugie. Sneen havde overrasket dem og de var ganske enkelt sneet inde.

 

Nedturen foregik stående i en to-mandslift

Nedturen i "stålift"

 

 

 

 

 

 

Med udsigt til Fedaia. Søen I 2056 m højde og Belvedere I baggrunden, som alle der har været I Canazei for at stå på ski har oplevet.

Ligner han ikke én der har en god oplevelse. ?