Klitterne i Maspalomas

En rask spadserertur på stranden mellem "Maspalomas" og "Playa del Inglés"

15. feb 2019  &  11. feb 2020

Under en ferie på Gran Canaria bør man opleve "Dunes di Maspalomas". Den berømte sandstrand med de berømte klitter. Et område på den sydligste spids af øen, nu naturreservat med mange dyrearter som kun findes her. Bl.a. et firben, som kan blive op til 80 cm langt. 

Bor man i byen, er det blot at stige på en bus som kører til "El Faro de Maspalomas" som er fyrtårnet, der kan ses fra en stor del af området. Bussens holdeplads er 5 min. gang fra fyrtårnet, som er et udmærket udgangspunkt for en tur langs stranden. 

Ellers er der en lidt større densitet af lidt mere exclusive butikker (mærkevarer) i den pænere bydel "Meloneras". 

Stranden for "Maspalomas" og "Playa del Ingles" er hver ca. 2,8km lang, og ialt en god tur på ca. 5,6km. En god bred strand, hvor mange tusinde tager turen hver dag. Ca. midtvejs en "koloni" af nudister som viser sig frem. 

Bag stranden det store område (ca. 4km2) med klitter og en meget spredt bevoksning. Hele området er fredet, men det er muligt også at tage turen gennem klitterne, på afmærkede ruter. 

>Klik for store billeder<

Når man når til "Playa del Ingles" er der fine muigheder for at få skyllet sandet ud af tæerne inden man forlader stranden, og vi valgte at gå direkte herfra hjem til hotellet.