Cykling i Spanien

Cykling i Spanien

Når vi tæller Mallorca og Gran Canaria med giver Spanien mulighed for -hele året- at finde et klimavenligt cykelland, og med de trnsportmuligheder der er i dag, er det yderst rimeligt at komme dertil, så sæssonen kan udviddes ganske betydeligt. Så med cyklen i bagagen, er det efterhånden blevet til mange ture.

Mallorca

Siden vi første gang kom her for at cykle (Påsken 2006) har vi hvert år tilbragt én eller to uger i dette herlige cykelparadis. Her er alt hvad man kan forlange, og Mallorcinerne er vant til cykelturister.

Man regner med at 350.000 cykister, i marts-april og maj kører på de ca. 1250km vejnet øen tilbyder. Vor udgangspunkt har altid været syd-øen, vest for Palma. Herfra kører man direkte ud i bjergene, hvor vejkvaliteten er fin og naturen meget smuk.

Seks års referat findes allerede her i dag (nu 7). Derudover har vi også været afsted i 2012 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 og 20018, hvoraf de 4 gange har været sammen med klubben (IAM).  7 år uden referat - men  NU ÍGEN 2022

Gran Canaria

I 2010 skiftede vi den årlige skiferie ud med cykelferie på Gran Canaria.

Dengang var der ikke mange andre cyklister, hvilket til i dag har ændret sig ganske betydeligt. Terrænet er hårdere end Mallorca - længere og stejlere stigninger - med mulighed for endda at gøre det særdeles hårdt.

Vejrforholdene mod syd er bedst, og vor udgangspunkt har altid været sydspidsen, som giver de bedste muligheder for varierede ture. Ind imellem mangler vejkvaliteten lidt, men forbedringer er på vej.


Andalusien.


Mine erfaringer med det spanske fastland har efterhånden nogle år på bagen, som skal tages med i betragtning, hvis du læser beretningerne.  Terrænet er fint, og vejkvaliteten er sikkert forbedret siden mit besøg som går tilbage til 2004 & 5.

Lige i nærheden (Sierra Nevada) findes Europas højeste asfalterede vej.

Pico de Veleta som slutter i 3398m - en spændende udfordring en dag. ?

Tenerife.


En enkelt tur til den største af de Kanariske øer er det blevet til i 2006.

Fascinerende at kunne cykle på (op til 2325m) spaniens største bjerg - vulkanen Teide (3718m).