Cykling i Italien

S I D S T E     N Y T    !!!

Cykling i Italien

Italien har altid været det land vi er blevet ved med at vende tilbage til, og også der vi har haft de største cykel-oplevelser. Vi vil nok fortsat vende tilbage mange gange, for vi er slet ikke færdig med støvlelandet. !

Rom - San Marino

 

Gran Sasso, Campo Imperatore, L'Aquila, Gubbio, Urbino - alle sammen navne der på den ene eller anden måde fortæller historie. Hvad enten det er cykelhistorie, eller historier fra romerigets tid , eller måske enda tragiske fortællinger fra nutidens jordskælv. 

Alt sammen er med på denne fantastiske tur over 6 dage. Så mange oplevelser at de er svære at kapere. 

Men jeg søger at få så meget med i fortællingen,  som muligt.

Milano - Rom

 

En god gerning kan ikke gøres for tit - og sådan er det også med en rigtig god cykeltur. 7 gange har jeg deltaget i denne fantastiske tur på 885km og 14.000 højdemeter gennem Italiens foranderlige landskab. Gennem middelalderbyer, langs Cinque Terre - kysten. Gennem Lucca og Siena og det utroligt smukke Toscanske landskab, og op og ned i de gamle udslukte vulkaner.  Et personligt venskab med Joachim Jerichow (BikeItalien) betyder også jeg gerne vender tilbage i år.  Ruten har været 99% den samme år efter år.  Se fortællingen fra 2014 & 2015 her:

Cykling ved Gardasøen.


Ligesom mange andre cykelmotionister er vi fascineret af de mange varierede cykelruter der kan kombineres med udgangspunkt nær Gradasøen, og er endt her  flere gange - både under egne ferier, eller som arrangerede klubture (Ikast-AM). Og så er Gardasøen jo et dejligt sted at holde ferie.

Cykling i Trentino-Alto Adige.


Den første halve snes gange jeg var i Italien var i dette område for at stå på ski. Og nok derfor holder jeg stadig meget af at vende tilbage til Dolomitterne. Det er de smukkeste bjerge i verden, og rummer også mange cykeludfordringer. De første mange gange med udgangspunkt i Canazei, men man behøver ikke flytte sig mange km inden hele sceneriet ændres til noget nyt og spændende. Der er ikke mange km. der går lige ud. Det ene spændende pas efter det andet.

Val di Non fortællingen omfatter bl.a. deltagelse i Granfondo Colnago.

Her er der fortællinger som har udgangspunkt i:

Passo dello Stelvio

Et mytisk pas i Ortler Massivet mod nord, i den østlige ende af alperne. Passet er 2757m højt og er alpernes næsthøjeste, efter Col de Iseran i Frankrig.  Længde: 24,3Km - Højdeforskel 1808m - Stigning 7,4% avg.

I årenes løb har jeg haft fornøjelsen at køre dette pas ialt 18 gange, og fortællingerne indgår i nogle af de andre beretninger her på siden. Første gang jeg kørte den var i 2003, og mine indtryk fra denne tur er beskrevet her.

Zoncolan

Betegnes som et af de sværeste - måske det sværeste pas i Italien. Ligger lidt afsides, hvor man ikke umiddelbart kommer forbi.

Jeg har opsøgt og kørt passet en enkelt gang i 2013. - Og det er barskt. !!!


Mortirolo - og cykling omkring Bormio.

Mortirolo eller Passo della Foppa som er det rigtige navn, er vildt berygtet efter mange gange at have været på tapetet under Giro d'Italia - og det er en hård nød. !

Med udgangspunkt i Bormio, er der en del muligheder i dette lidt kolde hjørne af Italien.

Cykling i  Marche.


Sommerferien 2018 gik bl.a til Marche, Itlaien. Det blev til 3 rigtigt gode cykelture. En oplevelse var det at køre på Pantanis foretrukne bjerg Carpegna. Passo Furlo, som er en slugt som gennem årtusinder har været brugt som gennemgang af Appeninerne. Selvfølgelig en tur op til republikken San Marino, og en dag uden cykel i den game renessanceby Urbino.

Giro delle Dolomiti.

Vi har deltaget i dette etapeløb 6 gange, og har altid været begetstret for den møde hvorpå det afvikles. Udgangspunktet for de 6 dags-etaper  er Bolzano, og konkurrencen er inddelt i aldersgrupper, men meget intens.

Ud af de 6 gange vi har deltaget, har lundet vundet Lady-klassen 5 gange, og blevet nr. 2 én gang.

Læs om løbet  -  klik  på: