Rio Chillar

Rio Chillar

Eller som den omtales i mange touristbrochurer "The Nerja River Walk", er en helt speciel oplevelse, hvor du vandrer - hovedsageligt i vand til over anklerne, og sommetider helt op over knæene -  op gennem flodlejet til et lille vandfald kaldet "Vado De Los Patos", og samme vej retur. 

Vi havde fornøjelsen d. 22 juni 2017, i forbindelse med et ophold med hele familien i "Sayalonga" nær "Costa del Sol". 

Vi var 10 mand - 6 store og 4 små -, som begav os afsted, med tasken pakket med vand og madpakker, solcreme, og et par sko som kunne tåle vand, eller - hvis de ikke kunne - smides væk bagefter. 

Vi havde startet dagen tidligt, da vi vidste der lå nogle timer foran os, så allerede ved 9-tiden parkerede vi bilen på P-pladsen i "Nerja's" nord-østlige del, umiddelbart tæt på turens start, og fandt ned i flod-sænkningen, hvor vi efter ca. 1½km kunne spadsere roligt langs den (endnu) lille flod - endnu uden af få våde fødder. 

 - K l i k   p å  b i l l e d e t   -   f o r  a t  f å  d e t  i  s t o r t  f o r m a t - 

Efter et par km kommer vi forbi en lille dæmning, og et tilsvarende lille elektricitetsværk, hvor omgivelserne også lige hæver sig et par meter. Kort herefter snævrer flodlejet sig ind, og selve floden blever bredere og mere vandfyldt. Nu er der ingen vej tilbage. Vi skal ud at gå midt i floden

Det er en varm dag, så det er forholdsvis behageligt at gå med tæerne i det kølige vand. Ind imellem breder bevoksninge sig langt ud fra beggesider, og til andre tider er der kun rå klippe på begge sider. Efter ca. 40 bevæger vi osligesom ind i en slugt, som nogle steder kun er en god meter bred, men til gengæld klippesider der rejser sig op til 20 m på begge sider. Ganske fascinerende at gå hernede "på bunden" af den kløft, som vandet grangiveligt har skåret gennem årtusinder. 

Underlaget er langt fra jævnt, og flere steder også glat p.g.a. vandet, så det er godt at have en stok at støtte sig til. Og for de mindste er det godt at have fat i en sikker hånd. Efter ca. 4 km kommer vi ud i en lille lysning, hvor vandet er opstemmet til en lille sø. Stedet - også kaldet "Los Cahorros" er et godt sted for børn, med roligt, ikke for dybt vand. Så dette blev også endestationen for de mindste, til madpakker og lidt badning, mens Lotte og jeg fortsatte de yderligere ca. 4 km til vandfaldet. 

Vado de Los Patos

Vort udgansgpunkti "Nerja" var i ca. 70m højde. De 4 km havde bragt os op i ca. 140m og de efterfølgende 4km til vandfaldet ville betyde vi nåede op i ca. 255m. 

Vandløbet snævrede lidt ind, og der kom lidt flere forhindringer og niveau-spring, men stadig en meget fornøjelig vandretur. 

Efter en frisk tur i den lille "pool" der var danntet ved vandfaldet, Var der blot de 8 km retur ad samme vej som herop. 

Ca. 1km før P-pladsen gik vi de andre op igen. De mindste var blevet trætte, og havde fundet plads i bæreseler og på skuldre, men alle havde haft en god dag.

En absolut anderledes og anbefalelsesværdig vandretur. 

Ikke alle sko klarer turen, og bliver efterladt på stedet.