Fra Tejeda til Cruz de Tejeda og retur

Fra Tejeda til Cruz de Tejeda

og retur

Siddende i en bus, er du hævet et par meter over niveauet som cyklist, hvilket giver et endnu bedre udsyn, og en helt anderledes oplevelse. Og der er rigeligt tid til at opleve det, for busturen fra "Maspalomas" til "Tejeda" tager godt 1½ time. 

Bl.a. er der endnu bedre overblik over "De 1000 palmers dal" ved "Fataga"

Ankomst til "Tejeda" var planmæssigt 11:15. så det gav os 6 timer inden sidste bus gik hjemad igen, hvilket var fint i forhld til vore planer om at vandre en rundtur til "Cruz de Tejeda" og retur.

Vejret var fint til en spadseretur. Rigeligt med skyer, og derfor ingen konstant brændende sol. Turen startede op gennem byen, som også er betegnet som Spaniens næstmindste landsby, og figurerer på alle lister over Spaniens smukkeste byer.  Og videre - ud af byen langs vejen  en km længere nordpå. Det betyder vi lagde ud med en fantastisk udsigt over "Caldera de Tejeda" og de to hellige bjerge - "Roque Nublo" og "Bentayga".

Vi drejede nu bort fra vejen og ind på en forholdsvis pæn velholdt sti, og påbeyndte stigningen. Vi vidste der var godt 4 km og ca. 500 højdemeter.  En tur hvor den bedste udsigt hele tiden var bagud, og en tur blandt blomstrende "Agaver" og "Mandeltræer", som dog nu var afblomstret.  Efter ca. 1tim45min nåede vi frem til "Cruz de Tejeda" i 1490 m højde.

Byen, som faktisk bare er et par restaurationer, et par barer og nogle souvenirbutikker rundt om et torv. Midt på torvet står et sten-krucifiks, som markerer Gran Canarias midte, og som har givet byen sit navn.  Alle øens bjergveje ender her. 

Så var det madpakke-tid inden turen igen gik nedad til startstedet i Tejeda. Igen en fornuftigt afmærket sti, som var let at følge. Nu med den gode udsigt foran

Tilbage i "Tejeda" var der tid til kaffe. Byen er centrum for alt med Mandler. Der er andeltræer overalt, og man kan købe alverdens specialiteter med mandel og marcipan. 

Og så var der blot at vente på bussen hjem

...og så i bussen på vej hjem - en ekstra oplevelse,

C.Froome på træningstur på Gran Canaria. Lå pænt bag bussen et stykke vej, men foretog pludselig en fuldstændig hassarderet  og meget farlig overhaling. I et højresving uden nogen som helst udsyn. !!!!!!!!!!