Lago di Sorapis

Lago di Sorapis 

En smaragd-grøn sø i dolomitterne - godt gemt for omverdenen.

Sommerferien 2013 gik gennem flere lande. Efter en uges cykling i Alsasce, Frankrig, En uge i Schweiz hos Birte og Michel med mange oplevelser, var vi nu endt i de østlige Dolomitter, Italien, med det primære  formål at cykle "Monte Zoncolan".

Vi endte op i "Aurnzo di Cadore" som er en lille by med ca. 3000 indbyggere. Meget smukt beliggende langs floden "Ansiei" som er dæmmet op til søen "Lago di Santa Christina", hvor der om sommeren afvikles alle de aktivitere der kan afholdes på vand ! Byen er beliggende i 862m højde, men med synlige toppe på +3000m  hele vejen rundt, og er et center for alle sommerens udendørs aktiviteter. 

Tilfældigt blev det "Albergo Serena" der blev basis for vort ophold her, og værtens anbefalinger afgørende for at vi tog turen op til "Lago di Sorapis".

Områdets - uden tvivl - mest kendte attraktion, er "Tre Cime di Lavaredo" og søen "Misurina". Begge dele havde vi oplevet for et par år siden, så vi lod os overtale af værtens begejstrede omtale af den lille gletschersø "Lago di Sorapis" og naturen deromkring. 


> Klik<   for store billeder

Turens udgangspunkt - ca. 12km fra "Auronzo" (i bil) var ikke svær at finde, så snart var vi på vej ad den godt afmærkede rute 217. 

Udgangshøjden var 1336m og på trods af vejrudsigten, så det lovende ud.  Efterhånden som vi kom fremad/opad trak skyerne dog mere sammen omkring de høje tinder, så den helt klare udsigt til toppene forsvandt.

De første små 3km var rimeligt flade - fulgt af yderligere 3km som steg små 600m, som stort set svarer til at gå op ad trapper hele vejen.  

> Klik<   for store billeder

Søen ligger ved foden af "Punta Sorapis" som når op i 3205m, vi stod i 1980m med skyerne høngende et par hundrede meter over os, så toppen var ikke at se. Ganske få minutters gang fra søen, ligger "Rifugie Vandelli", som serverer hvad der skal til for at give energi til turen tilbage.  Under turen ned, trak skyene så meget sammen, at det føltes som direkte regnvejr, men små 5 timer efter start, stod vi igen ved bilen - en god oplevelse rigere. !!